Des de 1440
a la Vall  Moranta

La masia es va construir vora els fonaments de l’antic Palau Moranta. Tenim constància escrita de la presència de la nostra família a la casa pairal des de 1440. Concretament el nostre avantpassat es deia Pere Massana. Segles després, el 1656, la pubilla Violant Surià es casa amb Cristòfol Sadurní, de Can Sadurní de Begues, que és el que dóna el cognom a la família ininterrompudament des de llavors.

Celler centenari

L’any 1907 el Ramon Sadurní Sadurní construeix un nou celler al constatar que el trepitjador adjunt a la masia acabat el 1883 se li quedava petit. Hem trobat cups i restes d’altres cellers antics tots ells dintre les parets de la masia. Després d’uns anys d’inactivitat, el celler es renova el 2005 mantenint tota l’estructura i espais originals però dotant-lo de totes les instal·lacions necessàries per a la moderna elaboració dels vins.

Vinyes

La finca, d’unes 60 ha de superfície, està situada al límit de la depressió central del Penedès, tocant a la Serralada Litoral i al Massís del Garraf.

Hi conreem sobretot la varietat típica de la zona, Xarel.lo, juntament amb altres vinyes de Macabeu, Chardonnay, Ugni Blanc, Muscat, Pinot Noir i Merlot.

Som respectuosos amb el medi ambient i amb la nostra salut i per tant, la nostra filosofia és la de practicar una viticultura sostenible i sustentable.

La nostra situació entre valls i turons , el terreny profund i franco-argilós , la humitat relativament alta i la brisa marina que arriba a mig matí ens ajuda a un creixement regular dels ceps, a unes bones maduracions dels raïms i a obtenir vins i caves amb una fresca acidesa.